Presentator Teun van de Keuken vergelijkt zichzelf altijd met anderen

Columnist en presentator Teun van de Keuken is altijd competitief. "Ik vergelijk mezelf altijd met anderen, ik ben veel bezig met waar ik sta. Heel vermoeiend."

Van de Keuken zegt ook "een enorme kijkcijferfetisjist" te zijn, zo meldt Nieuwe Revu woensdag.

"We scoren met De Monitor gemiddeld rond de 400.000 kijkers, maar soms schieten we er ineens onder. Omdat mensen een keer geen zin in ons hebben, omdat het een mindere uitzending was, of omdat het lekker weer is. Dan baal ik enorm."

De presentator heeft ook een column in De Volkskrant. Online checkt hij altijd of hij bij de meest gelezen artikelen van de dag staat. "Gelukkig sta ik daar meestal hoog in, maar ik vind dat ook echt belangrijk. En als ik er niet in sta, ga ik hem zelf nog eens retweeten."

Vervelende streber

Van de Keuken vertelt in het interview dat hij altijd al een streber is geweest. "Voor geschiedenis haalde ik bijvoorbeeld op school altijd ergens tussen de 9 en de 10. Eén meisje in mijn klas had dat ook altijd, maar soms had zij bijvoorbeeld een 9,5 en ik een 9,4. Dan ging ik met mijn proefwerkje naar de juf om te vragen of ze nog een keer wilde kijken naar vraag drie, omdat ze daar volgens mij iets in mijn antwoord over het hoofd had gezien. Echt een vervelende streber dus. En die juf ging daar nog in mee ook, waardoor ik alsnog een 9,6 kreeg."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie