Veel bekende Amerikanen treden aan bij benefietavond van ACLU

Alec Baldwin, Tina Fey en Tom Hanks presenteren op 31 maart een benefietavond voor de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie ACLU. De inzamelingsactie wordt uitgezonden via Facebook Live.

De American Civil Liberties Union stond onder meer mensen bij die de dupe werden van de 'moslimban' die president Donald Trump in januari invoerde.

Destijds riepen veel sterren al op een donatie te doen aan de organisatie. Veel van hen hebben nu aangegeven een bijdrage te komen leveren aan de benefietavond, die de naam Stand For Rights heeft gekregen. Onder meer Tracy Morgan, Jon Hamm, Uzo Aduba, Ellie Kemper, Maggie Gyllenhaal en Mahershala Ali hebben toegezegd een rol te spelen tijdens de uitzending.

De organisatie van het benefiet grapt dat de sterren vooral zijn aangerukt om kijkers te vermaken. "In deze tumultueuze tijden moeten onze favoriete acteurs, muzikanten en komieken doen wat ze het beste doen. Over politiek praten? Nee! Jou entertainen voor het goede doel? Ja!" schreef Stand For Right in een verklaring dinsdag.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie