Sophie Simmons, de dochter van Kiss-frontman Gene Simmons, is niet blij met de autobiografie van actrice Katey Sagal. Die beschrijft daarin haar affaire met de zanger.

"Iets opschrijven over iemand dat zijn hele familie aangaat alleen om je boek te verkopen, dat voelt een beetje laag", aldus Simmons volgens de Page Six in een lokale radioshow. "Ik bedoel, gefeliciteerd dat je die ene groupie was die dacht de rest te hebben verslagen, maar dat blijkbaar toch niet deed."

In het boek beschrijft de Married With Children-ster haar ontmoeting met Gene Simmons en de rest van de band, in een restaurant waar zij als serveerster werkte. Sagal, die toen nog de muziek in wilde, zong voor Simmons en nam hem mee naar huis. Hij stelde haar voor aan een aantal mensen uit de muziekindustire, wat haar een contract opleverde, maar haar plaat flopte.

Simmons zei daar dinsdag over: "Je probeerde het te maken in de muziek, dat lukte niet. Je hebt het spel gespeeld en verloren. Dat spijt me, maar je bent een erg getalenteerde actrice dus het is allemaal goedgekomen."

4800 vrouwen

Sagal schrijft in haar boek dat ze wist dat ze niet de enige was voor Simmons, die in interviews heeft opgeschept dat hij met 4.800 vrouwen heeft geslapen en daar lange tijd polaroids van bijhield.

"Ik fantaseerde dat ik de uitzondering zou zijn", vertelt ze. De romance eindigde volgens Sagal toen ze door een andere muzikant ten huwelijk werd gevraagd. Ze liet Simmons weten dat ze ook met hem zou trouwen, maar werd uitgelachen door de Kiss-zanger.