Rechter wijst aanklacht Kesha tegen Dr. Luke opnieuw af

Ook een aanpassing van de aanklacht van Kesha tegen haar voormalig producer Dr. Luke, is in een rechtbank in New York afgewezen. 

Dezelfde rechter die de zaak vorig jaar seponeerde, noemde de aantijgingen van de zangeres "te speculatief". Dat meldt The Hollywood Reporter. De al jaren lopende zaak gaat om het contract dat Kesha heeft met Dr. Luke en platenlabel Sony om een derde album te maken.

In 2014 klaagde Dr. Luke, wiens echte naam Lukasz Gottwald is, de zangeres aan omdat ze niet aan de plaat werkte. In een tegenaanklacht liet Kesha weten dat de reden daarvoor was dat ze seksueel misbruikt was door Dr. Luke. Ze vroeg de rechter haar contract om die reden te beëindigen.

Afgelopen april werd dat verzoek afgewezen, mede omdat Dr. Luke al had toegezegd zich niet persoonlijk bezig te zullen houden met het album.

Afgelopen januari diende Kesha een nieuwe aanklacht in, waarin ze beweert dat de producer probeert haar te gronde te richten. De rechter wees die claim af en benadrukte dat het Kesha is die nog meer dan een miljoen aan ontvangen royalties moet terugbetalen aan Dr. Luke.

Lees meer over:
Tip de redactie