Peter Jan Rens persoonlijk failliet verklaard door rechtbank Gelderland

Voormalig tv-presentator Peter Jan Rens is dinsdag door de rechtbank in Gelderland persoonlijk failliet verklaard. Dat bevestigt een woordvoerder. De uitspraak werd gedaan achter gesloten deuren.

Welke gevolgen de uitspraak heeft voor Peter Jan is niet direct duidelijk. De uitspraak wordt pas woensdag gepubliceerd. Mogelijk wordt er een curator benoemd die alle waardevolle spullen van Rens verkoopt om aan de schulden te voldoen.

Volgens de rechtbank moeten er bij een persoonlijk faillissement minstens twee schuldeisers zijn en moest duidelijk zijn dat de presentator was opgehouden met terugbetalen.

Emile Ratelband

De zaak is een persoonlijke overwinning voor Rens' voormalige vriend Emile Ratelband, die naar de rechter was gestapt om hem failliet te laten verklaren. Ratelband had naar eigen zeggen nog 6.000 euro van Rens tegoed en geloofde niet dat hij het geld ooit nog terug zou zien. Hij wilde de tv-coryfee daarom persoonlijk "ten val" brengen.

Ratelband liet vorige maand nog weten dat hij contact had met dertig tot veertig andere schuldeisers. "Al die tijd bedriegt hij iedereen en blijft hij nog vrolijk en vrij rondlopen, maar dat is nu afgelopen", zei hij in De Telegraaf. "Hij moet de gevolgen van zijn gedrag maar eens ondervinden."

Lees meer over:
Tip de redactie