Ricky Gervais zit het liefst thuis op de bank

Ricky Gervais (55) zit 's avonds het liefste met zijn vriendin op de bank. De Britse acteur heeft huizen over de hele wereld en veel beroemde kennissen, maar die krijgen hem niet snel te zien.

"Ons beste avondje uit is een ­avondje thuis. ­Ieder jaar ­houden we wel een ­kerstfeestje met 25 genodigden, maar het liefst zitten we gewoon op de bank", zegt de acteur die beroemd werd door series als The Office en Extras in gesprek met het Belgische tijdschrift Humo.

"We zijn niet asociaal, hoor - nou ja, misschien een beetje - maar het moet wel héél goed zijn om ons uit die sofa te krijgen."

'Eigen ding'

Als Gervais met iemand afspreekt, dan zijn het zijn maten of studiegenoten van vroeger. Maar ook die ziet hij niet meer vaak. Dat geldt ook voor zijn collega's uit de eerder genoemde series. "Ze zijn allemaal druk bezig met hun eigen ding", zegt Gervais.

Echt moeite heeft Gervais niet met zijn schaarse contacten: "Mijn ­familie zie ik ook maar een paar keer per jaar, met kerst en bij ­belangrijke verjaardagen of huwelijken. Als het kan, ga ik sociale aangelegenheden uit de weg. Zelfs om een prijs in ontvangst te nemen zou ik het liefst verstek laten gaan."

Lees meer over:
Tip de redactie