Ali B heeft rapper Boef een handje geholpen om hem op het 'rechte pad' te krijgen. Dat deed hij vooral om zijn eigen fouten uit het begin van zijn carrière met hem te delen, dat zei Ali B maandagavond in RTL Late Night.

Boef kwam zelf naar Ali Bouali, zoals de rapper eigenlijk heet, toe toen hij besloot om zijn platen voortaan in eigen beheer uit te geven. Hij had echter wel een management nodig en klopte daarvoor bij Bouali aan.

De rapper, die het afgelopen jaar vooral negatief in het nieuws kwam met zijn treitervlogs, zag in dat hij zijn imago moest veranderen en hoopte dat Ali B hem kon helpen.

Smet

"Ik heb niks tegen hem gezegd maar vooral gevraagd. Ik was benieuwd hoe hij er zelf tegenaan keek. Hij nam afstand", aldus Bouali, die vervolgens van hem te horen kreeg dat hij vooral muziek wil maken. "Hij wilde nooit meer zo verschijnen en vreesde dat het een smet zou blijven op zijn carrière. Als je met zulke woorden bij mij komt aanzetten dan wil ik je wel helpen."

Boef, die Sofiane Boussaadia heet, lijkt zijn eerste solohits te krijgen. Vrijdag kwam zijn album Slaaptekort uit, dat afgelopen weekend de records aaneen reeg op Spotify. De kans is groot dat Boef komende weken in de hoogste regionen van de hitlijsten staat.