Sophie Hilbrand vond het geen probleem om burn-out met vriend te bespreken

Sophie Hilbrand had voor haar programma Sophie in de mentale kreukels er geen probleem mee om haar burn-out van een paar jaar geleden te bespreken met haar partner Waldemar Torenstra.

"Wanneer ik hem vraag of hij denkt dat het ooit terug kan komen, antwoordt hij 'vorige week nog'", zegt Hilbrand in De Telegraaf. Dat was iets waar ze van schrok, vervolgt ze. "Dat het volgens Waldemar nog steeds zo dichtbij is, had ik niet zien aankomen."

De 41-jarige presentatrice vraagt zich dan ook af of ze niet "harder had moeten vallen". "Misschien was ik er dan sterker uitgekomen en had ik mentaal meer slagen gemaakt."

Ruim vier jaar geleden zat Hilbrand bijna een half jaar thuis, nadat ze tijdens een opnamedag niets meer kon uitbrengen. "Ik ben toen naar huis gegaan en bij BNN gingen alle alarmbellen af. De volgende dag stond de hoofdredacteur in mijn woonkamer en zei 'we stoppen ermee'. (..) Een vreemde gewaarwording, omdat ik gewend was dat altijd alles lukte."

In haar nieuwe BNN-programma onderzoekt ze hoe een burn-out te voorkomen is en probeert Hilbrand ook iedere week een nieuwe alternatieve behandeling uit, zoals boomknuffelen en met paarden praten. Daarnaast spreekt ze met collega BN-ers, waaronder Chantal Janzen, Sander Lantinga en Wendy van Dijk.

Lees meer over:
Tip de redactie