AMSTERDAM - Robbie Williams is dankzij zijn muzikale mogelijkheden van de drank en de drugs afgekomen. Dat heeft de zanger gezegd in het televisieprogramma ‘Pulse’, dat maandagavond is uitgezonden op RTL4. Williams liet verder weten voorlopig niet te denken aan stoppen met zingen. "Ik ben juist blij dat ik op deze manier mijn geld kan verdienen."

De in Engeland geboren Williams woont sinds enkele jaren in Los Angeles. Plannen om daar door te breken heeft hij niet. "Ik vind het fijn dat ik in Amerika gewoon de hond kan uitlaten en mijn rekeningen moet betalen. Als ik dan terugkom in Europa, ben ik opeens weer een ster." De nu 30-jarige zanger wil over tien jaar ‘dik en gelukkig’ zijn en met een sigaar in de mond zijn kinderen zien opgroeien.

Williams kreeg bekendheid als lid van de boyband Take That. Nadat deze uit elkaar viel, besloot de zanger op de solotoer te gaan. Dit heeft hem totnogtoe succes opgeleverd, onder meer dankzij hits als ‘Let Me Entertain You’ en ‘Rock DJ’. Inmiddels heeft Williams ook een greatest hits-album op de markt gebracht en heeft hij onlangs meegewerkt aan de nieuwe single van Band Aid.

Rond de opnames van het programma op het Hilversumse Mediapark waren zaterdag strenge veiligheidsmaatregelen genomen. Dit gebeurde mede vanwege het feit dat Williams tijdens een concert in Duitsland door een man van het podium werd geduwd. Het forum op de officiële website van de zanger is afgelopen weekeinde gesloten nadat mensen de zanger hebben beledigd en bedreigd. Het is nog niet bekend wanneer dit forum weer wordt geopend.