Sophie Hilbrand onderschatte gezinsleven

Sophie Hilbrand heeft na de geboorte van haar eerste kind haar levensstijl naar eigen zeggen niet veranderd. "Ook niet na de tweede." 

"Ik dacht: dat doe ik er wel even bij. Maar de omslag naar een gezin bleek groot", vertelt de 41-jarige presentatrice in een interview met De Volkskrant. Hilbrand maakte voor BNN een programma over de burnout die ze na de geboorte van haar tweede kindje kreeg. 

"Mijn generatie is opgevoed met het idee van carrière moeten maken, kinderen kwamen later wel. Het was: grijp je kansen, een slimme meid is op haar toekomst voorbereid! En nu zitten vrouwen van tegen de 40 aan de ivf omdat de carrière voorging", zegt ze over haar generatie. 

Twee weken nadat ze was bevallen van haar zoontje ging ze weer aan het werk. "Kolven deed ik even achter in de auto met een koelboxje naast me. Al snel putten de slapeloze nachten en de borstvoeding me uit."

Het belangrijkste dat ze heeft geleerd van haar burnout is dat minder gelukkige momenten ook bij het leven horen. "Een ander inzicht: praat met je vrienden, zeker in deze tijd van persoonlijk geluk en succes nastreven. Want die ratrace maakt het er niet gezelliger op."

Lees meer over:
Tip de redactie