Twee rappers van de Haagse groep SFB die in Suriname zijn beschuldigd van seks met een minderjarige en het verspreiden van een seksfilmpje, zijn vrij maar door de rechter ook schuldig bevonden. Een andere rapper was al eerder vrijgelaten.

De rechter in Paramaribo stelde donderdag dat de rappers in de fout zijn gegaan, maar dat ze gezien hun lange voorarrest niet meer vast hoeven te zitten. Volgens platenmaatschappij TopNotch gaat het om Frenna (25) en Priceless (28) en was KM (19) al eerder vrijgelaten in de zaak. 

Het Openbaar Ministerie had achttien maanden cel geëist tegen de drie, waarvan twaalf voorwaardelijk. De aanklager beschuldigde de leden van rapgroep Strictly Family Business (SFB) ervan dat ze in 2015 seks hadden met een toen vijftienjarig meisje en beelden daarvan verspreidden.

Het meisje had eerder tegen de politie gezegd dat de seks niet vrijwillig was, maar kwam daar enkele weken voor de bekendmaking van de eis op terug. Toen verklaarde ze dat de seks vrijwillig had plaatsgevonden.

De rappers werden in december in Suriname opgepakt en in hechtenis genomen. SFB, bestaande uit Frenna, Priceless, KM en Jandro (25), was destijds in Suriname voor een aantal optredens.

De twee rappers komen zo snel mogelijk naar Nederland, staat te lezen in een persverklaring van TopNotch. De groep 'viert' de uitspraak met een nieuwe clip.