Paris Jackson had nauwelijks sociale vaardigheden door opvoeding

Paris Jackson had nauwelijks sociale vaardigheden, doordat zij erg beschermd werd opgevoed. "Pas de afgelopen zes jaar heb ik een beetje leren communiceren."

"Ik was nooit echt in de buurt van andere meisjes. Toen ik nog klein was, was ik vooral bij mijn vader en mijn twee broers", vertelt de dochter van Michael Jackson in Harper's Bazaar. "Ik werd behandeld als het lievelingetje omdat ik het enige meisje was. Ik was de prinses, ik was perfect in de ogen van mijn vader."

De 18-jarige Jackson vertelt dat het feit dat ze thuisscholing kreeg ook niet hielp met het ontwikkelen van communicatievaardigheden. Wanneer ze contact had met volwassenen werd van Jackson verwacht zich aan te passen.

"De kinderen werden aangemoedigd om interactie met volwassenen te hebben, maar dan moesten ze zich wel gedragen als volwassenen. Het was ook niet toegestaan dat volwassenen op een kinderlijke toon tegen de kinderen praatten", aldus Jackson.

Sociale Media

Interactie met anderen heeft Jackson tegenwoordig ook via sociale media. Zowel op Twitter als op Instagram heeft ze meer dan een miljoen volgers. Toch heeft ze daar niet altijd behoefte aan contact.

"Er zijn dagen dat ik geen zin heb om ermee geconfronteerd te worden", stelt Jackson. "Er zijn dagen dat ik denk: nee, ik ga niet online. Er zijn dagen dat ik te gevoelig ben."

Lees meer over:
Tip de redactie