AMSTERDAM - Rapper Ali B krijgt een wassen beeld in Madame Tussauds in Amsterdam. Dat bevestigde zijn platenmaatschappij Spec donderdag. Ali B is volgens het wassenbeeldenmuseum de eerste rapper ter wereld die wordt vereeuwigd.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Het beeld van de Marokkaanse Nederlander is vanaf 23 december te zien in de Amsterdamse vestiging. "Ik voel me enorm vereerd", liet Ali B donderdag weten. "Ik heb het beeld net voor de eerste keer gezien en het is gewoon eng hoe goed het lijkt. Ik heb gezocht naar iets dat niet klopte, maar ik kon niets vinden."

De rapper is naar eigen zeggen benaderd nadat uit een enquête van het wassenbeeldenmuseum bleek dat het publiek hem meer dan andere beroemdheden een plaatsje gunt in Madame Tussauds. Bezoekers van het museum krijgen straks de kans met instructies van Ali B een couplet van het Wilhelmus te rappen.

Ali B scoorde hits met Ik ben je zat en Wat zou je doen. Hij kreeg daarnaast landelijke bekendheid door zijn vele gastoptredens op televisie. De rapper onderhandelt momenteel over een zevendelige serie voor muziekzender MTV, in samenwerking met hulporganisatie Plan Nederland.