KAATSHEUVEL - Kathleen Aerts, de blonde zangeres van K3, gaat ruim twee maanden solo. Ze heeft een hoofdrol in de sprookjesmusical De Kleine Zeemeermin. Dat heeft een woordvoerder van De Efteling woensdag gemeld, waar de musical vanaf half januari speelt.

De populaire groep K3 gaat niet uit elkaar: Het optreden is mogelijk door de zwangerschap van Kristel Verbeke, de zwartharige zangeres. Die kan de komende maanden daarom toch al niet optreden. Het is de eerste keer in zes jaar dat Kathleen optreedt zonder haar twee medezangeressen.

Kim-Lian van der Meij

De K3-zangeres zal in de musical de zeemeermin spelen als hoofdrolspeelster Kim-Lian van der Meij afwezig is. Ze zwemt dan over het podium, dankzij technische hoogstandjes. Vervanging was voor Van der Meij ook een van de voorwaarden om destijds een van de hoofdrollen in de musical aan te nemen. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Mariska van Kolck en Joost de Jong.

De romantische musical van Hans Christiaan Andersen verhaalt over de kleine zeemeermin die een prins na een schipbreuk uit het water redt. Beiden worden verliefd, maar lijken onbereikbaar voor elkaar.