OM eist zeven jaar celstraf tegen ex-presentator Frank Masmeijer

Tegen voormalig NCRV-presentator Frank Masmeijer is zeven jaar celstraf geëist door het Openbaar Ministerie in Antwerpen. Masmeijer zou betrokken zijn bij internationale cocaïnesmokkel. 

Dat meldt RTL Nieuws

De ex-presentator werd in oktober 2014 van zijn bed gelicht in zijn woning in Antwerpen. Hij wordt verdacht van de import van ruim 400 kilo cocaïne uit Colombia, die hij tussen een zending bananen zou hebben verstopt. Eind juni 2015 werd hij vrijgelaten. Masmeijer ontkent betrokkenheid. 

Zijn advocaat Geert-Jan Knoops zegt tegen de Telegraaf:  "De eis van zeven jaar is pittig. Dit hadden we echt niet verwacht. We zijn erg geschrokken." Volgens Knoops komt de verdediging pas in mei aan het woord met haar pleidooien. Daarna volgt waarschijnlijk in juni dit jaar de uitspraak.

De presentator maakte in de jaren tachtig en negentig verschillende grote showprogramma's bij de NCRV. IN 1994 werd Masmeijer onverwacht ontslagen, omdat hij niet meer bij de omroep zou passen. Hij gaf later meerdere keren aan graag terug te keren op televisie.

Lees meer over:
Tip de redactie