Actrice Sallie Harmsen wil geen man die bij haar past

Sallie Harmsen wil het liefst een relatie krijgen met een man die niet bij haar past. "Ik wil een volledig autonoom persoon die naast me staat en mij inspireert."

Dat zegt Harmsen (27) in JAN. "Dát is mijn ideale relatie: twee mensen die met elkaar meebewegen en bereid zijn elkaar te zien voor wat ze zijn, niet voor wat ze zouden moeten zijn."

Harmen gelooft dan ook niet in het idee dat mensen bij elkaar horen. Ze zegt niet romantisch te zijn. "Mooi gezegd, maar van nature neig ik ook in mijn persoonlijke leven naar overgave en gooi ik mezelf helemaal in een relatie."

De actrice studeerde in 2012 af aan de Toneelacademie Maastricht en speelt momenteel bij het Nationale Toneel. Ze werd voor haar rol in Het echte leven genomineerd voor een Gouden Kalf. Harmsen had tussen haar 16de en 21e een relatie. Volgens haar was dat een "onblusbaar vuur". "Maar op een dag begon die passie zich tegen ons te keren. We zijn allebei ambitieus. De liefde maakte plaats voor dat andere grote ding, werk. We werden benauwd, bang, jaloers, het ging mis."

"Het was treurig, maar ik ben heel blij dat ik zo'n relatie heb meegemaakt. Hoog stijgen om hard te vallen."

Toch zegt Harmsen nog wel in de liefde te geloven. "Anders zou ik wel heel veel schoonheid van het leven wegnemen. Ik ben een warmbloedig persoon die veel liefde kan geven. Vrienden zijn voor mij belangrijker dan ooit. Ik ben single, maar ik ervaar geen leegte", aldus de actrice.

Lees meer over:
Tip de redactie