Empire-actrice Gabourey Sidibe heeft vorig jaar een maagverkleining ondergaan. Ze koos voor de ingreep nadat ze te horen had gekregen dat ze aan diabetes lijdt.

De actrice vertelt voor het eerst over de beslissing in haar boek This Is Just My Face: Try Not To Stare, waarvan People deze week een voorpublicatie plaatst.

In een interview met de site van het blad laat Sidibe weten dat ze zich vooral zorgen maakte om de gevolgen die haar overgewicht had op haar gezondheid, zeker na de diabetesdiagnose. "Ik was de hele tijd bang dat ik mijn tenen zou verliezen. Ik wilde niet altijd maar bezorgd zijn."

In haar boek benadrukt de 33-jarige, die in 2009 bekend werd met haar titelrol in Precious, dat ze niet voor de operatie koos om haar uiterlijk te veranderen. "Ik heb dit niet gedaan om mooier te worden, ik heb het gedaan zodat ik comfortabel op hakken kan lopen. Ik wil radslagen kunnen doen. Ik wil geen pijn lijden iedere keer dat ik een trap oploop."

Sidibe liet bij de operatie haar maag reduceren tot de helft van het originele formaat. Hoeveel kilo ze inmiddels kwijt is, vertelt de actrice niet.