De scheidingsaanvraag van Scarlett Johansson kwam als een grote schok voor haar echtgenoot Romain Dauriac.

Volgens de advocaat van Dauriac werd er nog volop onderhandeld over de scheiding. "Het is dan ook een verrassing dat mevrouw Johansson dit via de rechtbank wil regelen en haar dochter potentieel wil blootstellen aan een forensisch psychiater of psycholoog", schrijft Entertainment Online.

Dat de 32-jarige actrice naar de rechtbank is gestapt, is niet zonder gevolgen volgens de advocaat. Dauriac zal er nu voor strijden dat hun dochter Rose Dorothy bij hem zal komen wonen in Parijs. Kort nadat Johansson de scheiding bekendmaakte, kwam haar man met een officiële reactie.

"Het is erg jammer, vooral voor onze dochter, dat Scarlett een scheiding heeft aangevraagd en onze persoonlijke geschillen zo openbaar heeft gemaakt", stelt hij. "Ik wil haar smeken om ogenblikkelijk terug te komen op haar beslissing en terug rond de tafel, hoe ongemakkelijk dat ook mag zijn, te gaan zitten om te onderhandelen", aldus Dauriac.

Dauriac, die manager is van een reclamebureau, benadrukt dat zijn verzoek om samen eruit te komen in het belang is van hun dochter. "We zijn ouders van een prachtige dochter waarmee we door middel van co-ouderschap nog vele jaren vreugde en verdriet zullen delen, zoals alleen een ouder dat kan doen."

Commentaar

In de verklaring die Johansson eerder naar buiten bracht, gaf ze al te kennen dat ze nooit op de scheiding commentaar zal geven.

Geruchten voorspelden de scheiding al aan het begin van dit jaar. Het stel trouwde in 2014, kort na de geboorte van dochter Rose Dorothy.

Het huwelijk met de Fransman Dauriac is het tweede voor de actrice dat zal stranden. Tussen 2008 en 2010 was de Amerikaanse actrice getrouwd met acteur Ryan Reynolds.