Katja Schuurman vindt het jammer dat veel Nederlanders weinig over seks praten. Ze vindt dat er in Nederland over het algemeen preuts met het onderwerp wordt omgegaan.

"Dat vind ik heel jammer, want ik denk namelijk dat seksualiteit zoiets belangrijks en zoiets moois is", stelt de 42-jarige actrice in De Wereld Draait Door. "Het is een prachtige uitvinding van de natuur."

Schuurman heeft onlangs een bundel van erotische gedichten uitgebracht. Daarvoor dook ze in de wereld van erotische gedichten en literatuur. De actrice hecht veel waarde aan seks binnen een relatie.

"Niet alleen omdat anders de verleidingen van buitenaf te groot kunnen worden, maar ook omdat je na een fijne sekspartij of een ordinaire avond zoveel dichter bij elkaar bent", aldus Schuurman.

Ouders

De actrice vindt het jammer dat veel kinderen niets willen weten van het seksleven van hun ouders. Ook dat vindt ze preuts gedrag.

"Mijn ouders, vijftig jaar al heel gelukkig met elkaar, vertelden me onlangs nog een beter seksleven te hebben dan in de veertig jaar daarvoor. Daar word ik heel gelukkig van", stelt Schuurman.

Toch geeft de actrice toe dat ze daar geen details over hoeft te weten. "Maar ik ben zeer gelukkig dat het nog zo goed gaat en dat ze nog zo gelukkig zijn samen."