Stromae (31) heeft zich lang gegeneerd om in het openbaar te dansen. De zanger en ontwerper wilde op jonge leeftijd danslessen nemen, maar dat vonden zijn ouders niet goed.

"Ik denk dat ik dat toch wel een tijd heb meegedragen, ik geneerde me altijd wat voor dat dansen. Maar het bleek uiteindelijk sterker dan mezelf. In een nachtclub bijvoorbeeld liet ik me helemaal gaan", zegt Stromae, die eigenlijk Paul van Haver heet, in gesprek met Knack.

"Desondanks ben ik altijd bang geweest voor de demonstratieve kant van dansen, het aspect van 'Iedereen gezien? Ik kan dansen!' Dat is totaal zinloos."

Papaouatai

Choreografe Marion Motin hielp Van Haver om zo expressief mogelijk te zijn. Zij adviseerde hem ook tijdens de ontwikkeling van de dans bij het nummer Papaouatai.

"Zo heb ik mezelf ontdekt, heb ik begrepen hoe ik me verhoud tot de dans en tot mijn eigen lichaam. Ik gaf me er rekenschap van dat ik eigenlijk niet zo dol was op mijn lichaam. In zekere zin was het dus een therapie. Marion is een fijne choreografe. Haar aanpak is eerlijk, ze zoekt naar onschuld, naar dat primaire dat plots kan opborrelen."