Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Prince Jackson praat voor het eerst openhartig over vader

Voor de eerste keer heeft Prince Jackson openhartig over zijn vader Michael Jackson gesproken. Dat deed hij maandag in de Amerikaanse ontbijtshow Good Morning America.
Door BuzzE

Prince Jackson begon het vraaggesprek met te zeggen dat hij zijn best wil doen ervoor te zorgen dat het werk van zijn vader niet wordt vergeten. "Maar ik wil ook mijn eigen werk onder de aandacht brengen", zei hij.

Ook vertelde de oudste zoon van The King of Pop dat hij er niet happig op is om in de publiciteit te treden. "Maar ik begrijp dat dit er nu eenmaal bij hoort. En als ik met mijn verhalen mensen kan inspireren, doe ik dat graag."

Prince Jackson zei onder de indruk te zijn van de manier waarop fans tegen zijn vader opkijken. "Voor ons was hij altijd gewoon papa of pappie. Maar de impact die hij op andere mensen heeft is indrukwekkend." 

De zoon van de beroemde Michael Jackson zei dat hij wel begreep dat jonge meisje flauwvielen als ze de ster zagen. "Maar dat het ook gebeurde met stoere sterke kerels was voor mij wel een eyeopener."

Afgelopen zomer begon hij zijn eigen bedrijf. Dat noemde hij King's Son. "Ik ben nu nog de zoon van The King of Pop. Maar ik wil proberen om mijzelf op de kaart te zetten", zegt Prince Jackson over de keuze van de naam.

De jonge Jackson maakt videoclips. "Dat is een kunstvorm die mij inspireert." Dat zijn vader de videoclip echt op de kaart heeft gezet, beseft hij. Smooth Criminal vindt Prince Jackson de beste clip die het muziekidool ooit heeft gemaakt.


Lees meer over:

Michael JacksonPrince Jackson

Aanbevolen artikelen