Het kindje van Ellemieke Vermolen (40) en haar man Sergio Herman is een week geleden vlak voor de geboorte overleden.

Een woordvoerder meldt aan AD dat de twee intens verdrietig zijn. Vermolen en Herman (46) waren in verwachting van een zoontje.

"Het is nog te vroeg om dit onmenselijke verlies te beschrijven en te verwerken", aldus de verklaring. De woordvoerder vraagt om de privacy van de twee te respecteren de komende tijd. Het kindje zal binnenkort in besloten kring worden begraven.

In september vorig jaar maakten de twee bekend een kindje te verwachten. "We zijn druk aan het nadenken over de naam", zei Vermolen toen.

'Geen vanzelfsprekendheid'

Begin februari sprak Vermolen met Flair over de zwangerschap, die ze "geen vanzelfsprekendheid" noemde. "We hebben ivf geprobeerd, maar dat sloeg bij mij niet aan. Daarna volgden we onder begeleiding de natuurlijke cyclus. Dit was absoluut niet leuk."

De twee besloten daarna om nog een maand te proberen zwanger te worden. "In die maand bleek ik zwanger te zijn. Het is alsof het zo moest zijn."

Herman en Vermolen trouwden in 2008. Het stel heeft al twee kindjes: Noah en Zenna. Vermolen verhuisde een aantal jaar geleden naar België, waar Herman werkt als chef-kok en meerdere restaurants runt.