Zanger Louis Tomlinson is gearresteerd na een ruzie met een fotograaf op de luchthaven van Los Angeles. 

Volgens TMZ viel de fotograaf vrijdag achterover met zijn hoofd op de grond in de bagagehal.

In een reactie laat een woordvoerder van de zanger weten dat Tomlinson door de fotograaf werd geprovoceerd. "Het is niet de eerste keer dat een fotograaf een woordenwisseling met een bekendheid is gestart. Terwijl het verbale gevecht werd gevoerd, vielen drie andere individuen zijn vriendin aan en toen heeft hij haar verdedigd."

Bronnen van de Amerikaanse site vertellen dat de fotograaf te dichtbij de One Direction-zanger kwam. Naar verluidt raakte de 25-jarige Tomlinson met zijn benen de fotograaf die daardoor achterover viel en met zijn hoofd op de grond klapte.

Een vrouwelijke getuige filmde hoe de vriendin van Tomlinson zich uit de voeten maakte, waarna ook een gevecht tussen deze twee vrouwen ontstond.

Rechtbank

Volgens People moet Tomlinson zich op 29 maart voor de rechtbank van Los Angeles verantwoorden voor het incident. Hij zat volgens het tijdschrift bijna een uur vast op het dichtstbijzijnde politiebureau. Om 00.38 uur kwam hij weer op vrije voeten.

Tomlinson werd door Simon Cowell ontdekt in de Britse versie van X Factor. Samen met Harry Styles, Liam Payne, Zayn Malik en Niall Horan vormde hij One Direction, later stapte Malik er uit. Sinds ongeveer een jaar houdt de boyband een sabbatical. Tomlinson werkt nu ook aan een solocarrière.