Sandra Reemer (66) heeft borstkanker. De presentatrice en zangeres krijgt momenteel chemotherapie.

"Je komt in een rollercoaster van emoties terecht, variërend van ontkenning tot woede en verdriet. Ik heb altijd heel gezond geleefd dan denk je onwillekeurig dat zoiets jou niet overkomt'', vertelt Reemer aan De Telegraaf.

Ze liep al maanden rond met een knobbeltje in haar borst, ook in Indonesië tijdens de opnames van het tv-programma Gouden Jaren van Omroep MAX waarin ze recent te zien was.

"Ik had een knobbeltje, al een paar maanden. Waarmee ik, zoals waarschijnlijk zoveel vrouwen, maar bleef rondlopen. Je denkt of hoopt dat het niets is, dat het weggaat. Mijn huisarts drong aan dat ik naar een specialist zou gaan, maar ik had natuurlijk altijd een excuus", aldus Reemer. 

Toen ze terugkwam van een reis naar Indonesië, belde de huisarts om toch actie te ondernemen. "Dat heb ik gedaan en toen kreeg ik de diagnose: borstkanker."

De diagnose borstkanker kwam bij Reemer "aan als een mokerslag". Nu richt ze zich volop op haar herstel en de behandeling. "Ik ben al bestraald en zit middenin een traject van chemotherapie. Ik voel me gelukkig erg goed, alleen af en toe een klein beetje moe. Ik hoop dat dat zo blijft, maar dat weet je niet."