Roxeanne Hazes en Romy Monteiro beloven allebei hun eeuwige liefde aan een man, Giel Beelen dronken achter het stuur, boer Geert moet aan een langeafstandsrelatie en Patricia Paay gaat de rechtbank in. Een overzicht van de entertainmentwereld van de afgelopen week.

Nederlandse vrouwen zijn gemiddeld 31 jaar oud als ze voor het eerst hun jawoord geven, mannen zijn 33,5 jaar oud. Maar als we naar deze week kijken, zal dat gemiddelde van 2017 een stuk lager uitvallen: twee bekende Nederlandse dames die zo'n zeven jaar jonger zijn dan het Nederlands gemiddelde zegden deze week hun eeuwige liefde toe.

Roxeanne Hazes (24) en Romy Monteiro (ook 24) weten het immers zeker: de mannen met wie ze nu samen zijn, zijn de mannen met wie ze de rest van hun, gemiddeld dus nog jonge, leven willen delen. De zangeres en de actrice gaven deze vrijdag allebei een volmondig 'ja' op de vraag of ze willen trouwen.

Niet alleen hun leeftijd en de dag waarop ze zich verloofd hebben, hebben de twee met elkaar gemeen, allebei zijn ze ook nog niet zo heel lang samen met hun huidige geliefde.

Romy is sinds de zomer van 2016 samen met haar Django en wist eigenlijk al een hele tijd zeker dat hij het helemaal voor haar was. "We hebben nog geeneens een jaar verkering, maar ik ben hartstikke verliefd en als je dat bent wil je natuurlijk trouwen. Dit is natuurlijk mijn droomman."

Bij Roxeanne zit het verhaal iets ingewikkelder: die had immers begin december nog een relatie met een andere man dan degene die ze binnenkort haar echtgenoot mag noemen. Althans: zo komt het over, toen bevestigde de zangeres pas dat haar relatie met Nick van Delft na vijf jaar definitief voorbij was. En een paar weken later zei ze al smoorverliefd te zijn op Erik Zwennes.

"Wanneer ja 'voor altijd' betekent. Iemand die mij elke dag laat groeien, lachen, leven, mij zijn beste vriendin en zijn alles noemt, krijgt van mij de meest overtuigende 'Jaaa!'", aldus Roxeanne bij een foto van haar hand in die van haar vriend.

En eigenlijk wisten we het een paar weken geleden natuurlijk al: toen concludeerden we al dat de relatie wel voor altijd móest zijn. Roxeanne en Erik hebben immers allebei een tatoeage laten zetten: zij een E, hij een R. Dan is de liefde echt. En dus voor altijd.

Onder invloed

Leren van je fouten: het is onderdeel van het leven. Je doet iets stoms, je zegt: 'niet meer doen' en de volgende keer denk je net wat harder na voor je dezelfde fout maakt. Bij heel veel mensen gaat het zo, maar sommige mensen leren het nooit.

Als je bekende Nederlander bent, word je nog 26 keer vaker gewezen op de fout die je maakt. Bij de meeste mensen zijn het goede vrienden of familie die er iets van zeggen, maar als iedereen je kent, mag ook iedereen je advies geven. Sociale media en gewone media: je ontkomt er als BN'er niet aan dat je keihard geconfronteerd wordt met de domme dingen die je doet.

Giel Beelen is blijkbaar nog niet voldoende gewezen op zijn fouten. De radiodj werd in 2007 al eens veroordeeld tot een werkstraf omdat hij achter het stuur was gekropen nadat de rechter hem een rijverbod had opgelegd vanwege te snel rijden. In 2012 pakte hij er een ander probleem achter het stuur bij: hij ging met beschonken hoofd toch de weg op en kreeg een tijdelijk rijverbod.

Geleerd heeft Giel er blijkbaar niet van, want deze week bleek dat hij opnieuw een rijontzegging van zes maanden heeft gekregen. Waarom? De radiodj was wederom met een drankje te veel op achter het stuur gaan zitten.

Hoewel Giel zelf op Twitter zei dat hij nu op de blaren moest zitten, was hij het toch niet helemaal eens met het oordeel van de rechter en gaat hij in beroep. Volgens zijn advocaat ging het om een kleine hoeveelheid en stelde het dan ook niet zoveel voor.

Veilig Verkeer Nederland was boos. "Hij is een publiek figuur en krijgt een salaris dat mede wordt betaald met publiek geld. Dan zou je verwachten dat hij zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt."

Giel was het daar een beetje mee eens. "Ik ben nooit het goede voorbeeld geweest, maar dit is slecht."

Geert en Geertje

Het komt maar weinig voor dat twee mensen zo direct voor elkaar gemaakt lijken: Geert en Geertje, dat moest wel eindigen met een prachtige oude dag. Helaas voor de Boer Zoekt Vrouw-deelnemer lijkt ook deze liefde geen lang leven te krijgen.

Zijn Geertje vertrekt naar Curaçao en Geert blijft hier achter. Voorlopig kan hij zijn bedrijf nog niet achterlaten en daarbij: hij deed niet voor niets mee aan Boer Zoekt Vrouw, hij wil lekker in Nederland blijven en helemaal niet definitief verhuizen.

Geert is er kapot van, maar kan het niet over zijn hart verkrijgen de relatie te verbreken. "Het is klote dat ik weer alleen ben, maar ik kan het niet uitmaken. Het voelt goed tussen ons. Ik hou van haar, ik ben gek op haar. En zij op mij. En stel je voor dat ze na een jaar terugkomt?"

De agrariër merkt dat zijn vriendin bij het inpakken van haar huis al zo haar twijfels heeft over de stap. "'Misschien verkoop ik mijn huis wel weer', zegt ze dan. Of dat ik zo'n lieve vent ben. Maar ik koop er niets voor, als ze dat zegt. Wat betekent lief zijn als ze toch bij je weggaat?"

Gelukkig voor Geert: mocht de langeafstandsrelatie met Geertje niks worden, heeft hij zo een ander. "Het is voor mij een stuk makkelijker geworden om contact te maken met vrouwen. Vrouwen laten aan mij merken dat ze interesse hebben. En ik durf ook meer."

Voor Geert is lichamelijk contact immers erg belangrijk, zo leerden we al tijdens de opnames van Boer Zoekt Vrouw. Een paar keer per week via Skype of FaceTime contact houden is eigenlijk niet voldoende. "Het klinkt mooi, maar ik heb liever dat ik haar een knuffel kan geven en we 's avonds tegen elkaar aan op de bank een borrel kunnen drinken. Ik hoop dat als ze daar is, ze heimwee krijgt naar mij. Me mist en weer terugkeert. Maar of dat zo is, weet ik natuurlijk niet.''

Naar de rechter

De gemoederen zijn wat bedaard en inmiddels gaat het niet meer op iedere verjaardag over de pikante video's van Patricia Paay. Nieuwe beelden zijn er niet meer gekomen en geen van Patricia's voormalige partners heeft nog allerlei details gegeven over wat ze allemaal óók nog doet in de slaapkamer.

Toch is het drama nog niet voorbij: Patricia wil niets liever dan dat degene die de beelden heeft verspreid, daar flink voor gestraft wordt. Deze week stond ze in de rechtbank tegenover de man van wie zij het vermoeden heeft dat hij wel eens de schuldige kan zijn.

De presentatrice en haar voormalig zakenpartner Maarten Oostvogel liggen al langer met elkaar in de clinch en maandag kwam dat dan eindelijk tot een zitting. Patricia verbond haar naam aan de pantylijn La Paay van de textielondernemer, maar de samenwerking verliep niet naar behoren en eindigde vorig jaar na een ruzie. Patricia beweert nog geld te krijgen van Oostvogel.

Keiharde bewijzen heeft Patricia er niet voor, maar ze heeft al meerdere keren gesuggereerd dat hij de video's wel eens verspreid zou kunnen hebben.

Daar gaat deze zaak echter niet over: hier gaat het puur en alleen om een zakelijke deal. 12 april weten we meer, dan staan de twee opnieuw tegenover elkaar in de rechtbank. Patricia is in elk geval zeker van haar zaak. "k heb vertrouwen in mezelf. Altijd.''