AMSTERDAM - Birgit Schuurman en Tygo Gernandt hebben hun stemmen geleend aan de Nederlandstalige versie van 'De Spongebob Squarepants Film'. Dat meldt distributeur UIP. Schuurman verzorgt de stem van Mindy, terwijl Tygo te horen is als de betweter Dennis.

In de originele Amerikaanse versie worden de figuurtjes ingesproken door Hollywoodsterren Scarlett Johansson en Alec Baldwin.

'Spongebob' is in korte tijd in Amerika en de rest van de wereld uitgegroeid tot een ware tekenfilmheld. De serie is in Nederland dagelijks te zien bij de kinderzender Nickelodeon.

De vierkante gele spons Spongebob Squarepants woont op de bodem van de zee. Samen met zijn vrienden Octo en Patrick beleeft hij allerlei avonturen. Niet alleen bij kinderen slaat de spons aan, ook volwassenen voelen zich aangesproken door de neurotische natuurspons. In de film, die in Amerika een doorslaand succes bleek, moet Spongebob de kroon van koning Neptunus terughalen.

Andere stemmen zijn van Lex Passchier, Bas Westerweel, Sander de Heer en Benny Jolink. 'De Spongebob Squarepants Film' gaat op 3 februari in première.