Valerio Zeno is in San Francisco beroofd van een camera ter waarde van 80.000 euro. De ruit van de auto waar de apparatuur in lag werd ingetikt waarbij de presentator nog probeerde de spullen te redden.

Via Twitter deelt de 33-jarige presentator een foto van de auto waar glas naast ligt. Op de foto zijn hij en het productieteam in gesprek met een agent.

"Topdag in San Francisco. Terwijl ik alleen in de auto zat, werd de ruit ingeslagen en de camera ter waarde van 80.000 euro uit m'n handen getrokken", aldus Zeno op sociale media.

Aan het AD laat een woordvoerder van BNN weten dat de overval plaatsvond op een parkeerplaats vlakbij de Golden Gate Bridge. De presentator zat in zijn eentje in de auto toen een ruit werd ingetikt en de camera werd gestolen. Zeno zou nog een poging hebben gedaan de camera bij zich te houden.

"Iedereen is erg geschrokken", vertelt de woordvoerster. "Alle beelden die op die dag zijn gedraaid zijn kwijt, dus we balen." Zeno raakte bij de overval niet gewond. "Hij maakt het naar omstandigheden goed."