Steve Harvey, die in 2015 de verkeerde winnares noemde bij de Miss Universe-finale, haalde opgelucht adem toen het deze week fout ging bij de uitreiking van de Oscars. "Een jaar lang zeiden mensen: hoe kon je? Nou, zo dus."

Tijdens de uitreiking van de Oscars werd aan het einde van de show La La Land genoemd als winnaar van de Oscar voor Beste Film. Al snel bleek echter dat Moonlight eigenlijk de winnaar was.

Harvey maakte een soortgelijke fout tijdens de uitreiking van de titel Miss Universe 2015. Hij zei dat Miss Colombia gewonnen had, maar later bleek dat Miss Filipijnen te zijn. "Een heel jaar vroegen mensen me hoe ik die fout had kunnen maken, niemand maakt ooit zo'n fout. Toen ging het mis bij de belangrijkste prijs van het jaar, de Oscars. Dat gevoel kende ik als geen ander."

"Toen het gebeurde voelde ik me helemaal warm worden van binnen", grapt de presentator volgens US Magazine in een interview met Extra. "Ik heb een sigaar opgestoken en een glas whiskey voor mezelf ingeschonken en heb het gevierd."

Nobel

De presentator vindt het nobel van Warren Beaty, die samen met Faye Dunaway de prijs verkeerd uitreikte, de schuld op zich nam. "Zij verdween ineens. Hij stapte naar voren en bood uitgebreid zijn excuses aan."

"Mensen lezen zo vaak de verkeerde naam op, je ziet het alleen nooit live gebeuren. Maar als het dan live is, heb je meteen een van de mooiste televisiemomenten van mij voor mijn hele leven."