Regisseur Eddy Terstall had toen hij nog met zijn ex-vriendin samen was last van een 'omgekeerde midlifecrisis'. "De laatste tijd merk ik bij mezelf dat ik stilletjes niet vies ben van een verlangen naar rust, vastigheid, een gezin."

"Dat komt ook omdat ik met mijn vriendinnetje even een heel knus, huiselijk bestaan heb geleid", vertelt Terstall in Playboy.

"We hebben een donkere winter in een Airbnb-huis in Noorwegen boven de poolcirkel gebivakkeerd. Dat duurde een week, maar dat was heerlijk. Kort daarop dacht mijn toenmalige geliefde dat ze zwanger was van mij. Tot mijn verbazing vond ik dat heel leuk."

Oerdrift

Twee weken later bleek zijn ex toch niet zwanger te zijn. "Maar in de tussentijd zag ik het wel zitten. Ik kreeg het gevoel van: het doorgeven van je genen heeft ook iets moois en iets wat nu eenmaal vastligt in ons reptielenbrein en naar boven kan komen. Kennelijk heb je als man altijd wel de oerdrift om nageslacht op deze wereld te zetten."

Voorlopig lijkt het vaderschap er niet in te zitten voor de 52-jarige Terstall, wiens nieuwe film Alberta momenteel in de bioscopen draait. "Het ligt gecompliceerd. Met de vrouw in kwestie heb ik nu een ongebonden iets. De laatste paar maanden zijn we een beetje uit elkaar gegroeid. De kans op een kleine Eddy is drastisch verminderd."