Jim de Groot heeft er geen moeite mee gehad toen hij voor het eerst de voedselbank instapte. "Het is gewoon onderdeel van mijn leven nu."

De 44-jarige acteur, die twee jaar geleden nog meedeed aan The Passion, werd door De Telegraaf gefotografeerd terwijl hij een pakket ophaalde. De krant schreef woensdagochtend dat De Groot eerst nog ontkende het pakket voor zichzelf op te halen.

Aan Shownieuws vertelt de acteur dat hij met zijn acteerwerk en werk als docent niet voldoende geld verdient om rond te komen. Daarnaast studeert hij om theaterdocent te worden. 

De Groot vond de eerste keer naar de voedselbank emotioneel niet lastig, al snapt hij dat andere mensen dat wellicht wel vinden. Voor de acteur is de bank vooral een uitkomst. "Ik zie mezelf niet als een bekende Nederlander of iemand met geld, of iemand met werk het hele jaar door."

Geld lenen van zijn vader Boudewijn is voor de acteur geen optie. "In het verleden heb ik dat wel gedaan, maar ik ben daar mee opgehouden. (...) Ik kan niet aan mijn vader vragen: 'kun jij iedere maand 200 euro bijleggen, want dan kom ik net uit'. Dan moet ik een soort langetermijnlening aan gaan met mijn vader en daar heb ik helemaal geen zin in."

Jim de Groot wil geen geld lenen van zijn vader Boudewijn
Jim de Groot wil geen geld lenen van zijn vader Boudewijn