De vriendin van boer Geert uit het afgelopen seizoen Boer Zoekt Vrouw gaat wonen op Curaçao. Geert Krops hoopt dat de relatie ook op afstand stand zal houden.

"Het is dubbel om haar mee te helpen haar spullen in te pakken. Ik help haar weggaan terwijl ik haar wil houden. Maar je moet niet haatdragend zijn. Ik kan dit voor haar doen en dan doe ik dat.", aldus Krops in gesprek met AD.

De boer blijft wonen in Groningen terwijl zijn geliefde vertrekt. Toch zegt Krops de relatie niet te kunnen verbreken. "Het is klote dat ik weer alleen ben, maar ik kan het niet uitmaken. Het voelt goed tussen ons. Ik hou van haar, ik ben gek op haar. En zij op mij. En stel je voor dat ze na een jaar terugkomt?"

Geertje, zoals de vriendin van de boer heet, vertrekt naar het eiland omdat haar dochter daar ook woont. Volgens Krops twijfelt ze nu de verhuizing dichterbij komt. "Ik merk aan haar ook wel wat twijfel, nu haar vertrek zo dicht bij komt. 'Misschien verkoop ik mijn huis wel weer', zegt ze dan. Of dat ik zo'n lieve vent ben. Maar ik koop er niets voor, als ze dat zegt. Wat betekent lief zijn als ze toch bij je weggaat?"

Vrijgezel

Ondanks zijn verdriet is Krops niet van plan zijn vriendin te weerhouden van haar verhuisplannen. "Het kan zomaar zijn dat als ze bij me intrekt, ik over een paar maanden dood lig - dat kan op onze leeftijd. Dan zit ze in d'r eentje in Mussel in plaats van op Curaçao, dat wil ik haar niet aandoen."

Mocht de langeafstandsrelatie toch mislukken, is Krops niet bang dat hij lang vrijgezel is. "Het is voor mij een stuk makkelijker geworden om contact te maken met vrouwen. Vrouwen laten aan mij merken dat ze interesse hebben. En ik durf ook meer."