AMSTERDAM - Barry Hay, zanger van de Golden Earring, is op internet verkozen tot de grootste muzikale Nederlander. Bijna 17.500 mensen brachten hun stem uit op de verkiezing die als grap begon. De stemming liep tot woensdag 12.00 uur.

Een bezoeker van de website Musicfrom noemde de verkiezing van de grootste Nederlander twee weken geleden "een blamage" en vond dat dan ook de grootste muzikale Nederlander moest worden gekozen. De internetpagina vond het zo'n goed idee, dat ze bezoekers lieten stemmen.

Helemaal representatief verliep de verkiezing niet. De internetsite is zelf de eerste die het toegeeft. Er stonden maar tien personen op de stemlijst. Ook was de fanclub van Barry Hay gemobiliseerd om vooral veel op de zanger te stemmen. Hay won uiteindelijk met ruim 30 procent van de stemmen van DJ Tiësto en Boudewijn de Groot (ieder 13 procent).

Stemmen

Ook waren er veel stemmen voor Herman Brood, Henny Vrienten en Jan Akkerman (allen 8 procent). André Hazes ontving slechts 6,4 procent van de stemmen. Huub van der Lubbe werd laatste met een schamele 2,9 procent.