Oud-wielrenner Thomas Dekker (32) bevindt zich op dit moment in een gelukkige relatie, maar weigert te beloven dat hij nooit meer vreemd zal gaan.

Dekker beschreef in zijn boek Mijn Gevecht niet alleen zijn dopingzonden, maar bekende ook dat hij veelvuldig was vreemdgegaan. In gesprek met Viva zegt Dekker dat hij niet wil beweren dat hij dat nooit meer gaat doen.

"Je weet nooit hoe het leven loopt. Ik ben wel anders geworden (...) Hoe het ook gaat lopen, ik weet wel dat ik niet meer die leugen wil leven."

Niet prettig

Dekker vond de periode waarin hij vreemdging niet prettig, maar zegt dat hij daar op een gegeven moment wel gewend aan raakte.

"Het is voornamelijk onrustig voor jezelf, maar daar groei je in. Heel vaak is het dat ook niet waard. Ik ben echt vaak vreemdgegaan. Maar om nou te zeggen: dat doe ik nooit meer."

Dekker heeft sinds enige tijd een relatie met een negentien jaar oudere filmproducente die in Los Angeles leeft. Door de afstand zijn Dekker en zijn vriendin vaak aangewezen op videocommunicatie per telefoon. 

"We hebben een superintensieve relatie. Ik ben nog nooit - hoe dronken ook- gaan slapen zonder Nathalie welterusten te zeggen via Facetime. En als ik wakker word, facetimen we ook meteen. Net als wanneer zij wakker wordt."