Sonja Barend heeft vijf keer kanker gehad en wordt daar soms bang van. De 76-jarige presentatrice laat het haar leven echter niet beheersen.

"Wel toen met die borstkanker; daarna had ik een periode dat ik mezelf elke dag controleerde. Gek genoeg heeft de laatste keer, toen ik longkanker kreeg terwijl ik nooit gerookt heb, mijn leven niet veranderd", aldus Barend in gesprek met Libelle.

De presentatrice had vijf keer kanker: twee keer borstkanker, kanker in haar been en longkanker, over de vijfde keer praat ze niet. "Het was niet zo dat ik dacht: nu ga ik zorgen dat ik een leuk leven krijg. Ik hád al een geweldig leven, we genoten van elke dag. Wat ik wel een ontdekking vond: je bent sterker dan je denkt. Als ik dit van tevoren had geweten, zou ik gedacht hebben: dit overleef ik niet. Net zoals ik altijd dacht dat ik het niet zou overleven als mijn moeder dood zou gaan."

Hoewel de dood van haar moeder, met wie ze een sterke band had, haar zwaar viel, was ze verbaasd over "hoe makkelijk" ze dat overleefde. "Drie dagen na haar dood was ik alweer aan het werk."