De vriend van kinderboekenschrijfster Helen Bailey is veroordeeld wegens het drogeren en doden van zijn verloofde in 2016. De man moet 34 jaar de gevangenis in.

Volgens The Independent is verloofde Ian Stewart maandenlang bezig geweest om de schrijfster te vergiftigen met kalmerende middelen, waarna hij haar door verstikking om het leven bracht.

Drie maanden na de vermissing werd het lichaam van de 51-jarige schrijfster in een afvalput bij het huis van het koppel gevonden.Ook werden resten van haar hondje Boris gevonden, met wie ze voor het laatst tijdens een wandeling was gezien.

Oproep

Stewart plaatste na de vermissing van Bailey een oproep: ''Helen, waar je ook bent, ik hoop dat je dit bericht hoort. We missen jou en Boris heel erg. Wat er ook is gebeurd, waar je ook bent, ik zal jou en Boris komen halen en je geven wat je nodig hebt.'' 

Het proces tegen Stewart duurde zes weken. De 56-jarige man werd aan een jury voorgeleid, die hem veroordeelde wegens moord, fraude en tegenwerking van het onderzoek. Ook zou hij hebben geprobeerd om een waardige begrafenis van Bailey te voorkomen. 

Weduwnaar

Bailey is in Groot-Brittannië bekend om haar boeken voor tieners (Electra Brown) en van een blog (Planet Grief), waarin ze schreef over de dood van haar man. Die verdronk tijdens een vakantie in de Cariben in 2011. Stewart, een weduwnaar, ontmoette ze bij een praatgroep over verwerking van verdriet.

De politie doet ook opnieuw onderzoek naar de dood van Stewart zijn eerste vrouw. Zij verdween in 2010 plotseling en werd in een tuin teruggevonden.