Ali B wil zijn bekendheid en invloed gebruiken om iets te betekenen voor de wereld. "De intentie om écht iets groots en goeds te doen, dat zit nú diep in mij. En die kracht vertrouw ik blindelings."

In gesprek met Nieuwe Revu vertelt de 35-jarige rapper dat hij toen hij jonger was al geloofde in een mooiere wereld. "Alleen probeer ik nu met een oplossing te komen in plaats van me alleen af te vragen waarom er problemen zijn."

Ali Bouali, zoals de rapper en komiek eigenlijk heet, heeft het gevoel een rol en een plicht te hebben in de samenleving. "Ali B Op Volle Toeren betekent voor mij veel meer dan een leuk tv-programma. Het neemt vooroordelen weg. Mijn theatershows, mijn muziek, alles heeft voor mij een maatschappelijke boodschap. Zelfs mijn rol als coach bij The Voice. Dat draait voor mij om sociaal aanzien."

De rapper vindt dat hij veel heeft teruggekregen voor zijn talent. "Erkenning, geld, een podium. Maar ik denk dat ik meer kan geven dan alleen maar leuke liedjes en programma's. (...) Toen ik 21 was, vroeg ik me af: waarom is het donker? Nu vraag ik me af: waar haal ik licht vandaan?".