Emile Ratelband heeft met zijn advocaat een verzoek ingediend bij de rechtbank om Peter Jan Rens persoonlijk failliet te laten verklaren. De twee hebben ruzie over een bedrag van zesduizend euro dat Rens nog volgens Ratelband aan hem moet betalen.

De laatste maanden heeft Ratelband achter de schermen gewerkt aan een zaak tegen de voormalig Meneer Kaktus. Hiervoor deed hij een oproep aan mensen die nog geld krijgen van Rens zich bij hem te melden. In december ging Ratelband bij Rens langs, maar toen kreeg hij naar eigen zeggen vooral scheldwoorden naar zijn hoofd toe, vertelt hij in Privé.

"Ik vind dat hij hier gewoon niet mee weg mag komen. Iedereen die nog geld van hem krijgt, laat hem met rust omdat ze niet weten waar hij woont of denken: ik krijg mijn geld niet", legt Ratelband uit. "Maar ik heb er graag veel geld voor over om het recht te laten zegevieren."

Met een advocaat die de positiviteitsgoeroe in de arm heeft genomen heeft hij nu het persoonlijk failliet aangevraagd. Binnenkort moet Rens zich voor de rechter verantwoorden. "Al die tijd bedriegt hij iedereen en blijft hij nog vrolijk en vrij rondlopen, maar dat is nu afgelopen."

Om een aanvraag tot het faillissement in te dienen had Ratelband meerdere schuldeisers nodig. Dat was volgens hem geen probleem. Na zijn oproep op Facebook meldden zich tientallen schuldeisers. "De rechter heeft ons verzoek om Rens failliet te laten verklaren geaccepteerd. Daarom moet hij nu binnenkort zelf verschijnen."

Winnen

Ratelband is ervan overtuigd dat hij een goede kans maakt om de zaak te winnen. "Het is een gelopen race. Want als hij het er niet mee eens is, moet hij aantonen dat hij mijn vordering en die van de andere schuldeisers heeft betaald. Dat kan hij niet, omdat het niet zo is. (..) Hij wilde toch ruzie met me? Nou, dan krijgt hij dat."

Mocht Rens, die vorige week bekendmaakte met zijn vrouw Virginia een tweede kindje te verwachten, door de rechter failliet worden verklaard, dan komt hij in de schuldsanering terecht. De ex-vrouw van Rens, Joke, kwam door de mislukte zakendeals van de Rens, ook daarin terecht. In de Privé noemt ze dat een "ware nachtmerrie." "Het is het ergste wat je kan overkomen."

Rens en zijn vrouw Virginia van Eck zijn momenteel te zien met hun eigen realityshow bij RTL. De twee hebben al een kindje samen, Djelisa.