Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin: Het geheim van de Volendamse Smit, de cupmaat van Georgie óók nog altijd geheim is, Maxima al zwangerschapskleding aan het shoppen is, stiekeme tortelduifjes Wendy van Dijk en Chris Zegers gaan samenwonen en de laatste must have in BN-land toch wel een eigen boek is. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Jantje's geheim

De soap van Frans en Mariska Bauer hebben we elke minuut glimlachend gevolgd. Maar we betwijfelen of we dat gaan doen bij die van Jantje Smit. Ook van het voormalig kindsterretje, dat zich nu 'Jan' Smit noemt, wordt namelijk het leven verfilmd. De puber is 18 en treedt vooral in Duitsland veel op. Hij woont nog bij zijn ouders thuis, gaat af en toe stappen met zijn vrienden in Volendam en regelt zo nu en dan een leuk meiske. Blijkbaar is dit al bijzonder genoeg om met maar liefst 10 afleveringen op tv te mogen! De opnames zijn nu aan de gang,komend voorjaar zal de soap bij de Tros gaan verschijnen. Het heet heel intrigerend 'het geheim van de Smit', maar we vermoeden dat er weinig geheimzinnigs of glamoureus zal zijn aan de zingende knul in het vissersdorp.

Superpillen

Nog altijd wordt er druk gespeculeerd over de boezem van Georgina Verbaan. Hoewel zij en haar Jort Kelder roepen dat alles echt is (veroorzaakt door de pil en een paar kilo's extra gewicht), durven velen deze spectaculaire toename te betwijfelen. Ook collega's uit het showbizzvak vinden de lokale groeispurt uiterst curieus. Zo zegt Froukje de Both, een collega van Costa! die Georgina regelmatig in bikini heeft gezien in Privé: "Tijdens de opnames van Costa leende Georgina nog wel eens een BH'tje van mij. Maar moet je nu zien…" Wie oude Playboys heeft bewaard, kan de platte Froukje naast de volle Georgina leggen en inderdaad een wel heel ruim verschil constateren. Een pillenfabrikant sloeg een slaatje uit de zaak en adverteerde met boezemvergrotende pillen. 'Ook Georgina is er tevreden mee' schreven ze, zonder toestemming van de soapie. Waarop Daphne Deckers schampte: "Ik ben razend nieuwsgierig welke pillen Georgina heeft gebruikt. Van een A naar een dubbel D, dat lijkt me ook wel wat". En dat terwijl Daphne zelf niets te klagen heeft op dat gebied. De publiciteitsstunt van Georgina lijkt uitstekend geslaagd, want de aandacht blijft met deze geruchten op haar Playboy-reportage gevestigd.

Maxi gespot

Al drie weken geleden meldde Party trots dat Maxima weer zwanger zou zijn. En nu bevestigen ze hun eigen nieuwtje weer met een nieuw verhaal. Maxima is een trouwe klant van de Belgische ontwerper Edouard Vermeulen, waar ook schoonzus Laurentien en de Belgische prinses Mathilde mee dwepen. Zo heel origineel vinden wij de ontwerper niet, want in Story staan foto's van Mathilde en Maxima naast elkaar waarop ze twee keer bijna exact hetzelfde pakje van de man dragen. De stof is nagenoeg identiek, alleen het model verschilt een ietsiepietsie. Dat kun je eigenlijk niet maken, twee Royals zo hetzelfde kleden. Maar afijn, Maxima ging weer eens shoppen in Antwerpen en werd gespot door een eveneens aanwezige klant. Die zag niet alleen een hartelijke begroeting, maar luisterde ook het gesprek af. Maxima vertelde de ontwerper dat hij drie van haar pakjes moest aanpassen aan de 'gelukkige omstandigheid' waarin zij nu verkeert nu zij zwanger is. Zou dit echt gebeurd zijn in de sjieke winkel van de Belg? En zou zo'n sjieke klant vervolgens de Party hebben opgebeld? Hoe dan ook, het blad verwacht dat de aankondiging van de zwangerschap komt op Amalia's eerste verjaardag, 7 december.

Hunk wordt brave huisvader

Chris Zegers doet zó zijn best om als hunk over te komen. Hij besteedt veel aandacht aan zijn kleren, heeft een semi-nonchalante haardracht en lijkt ook flink in de sportschool rond te hangen. Maar dáár over en over zijn prestaties op tv hebben de bladen het nooit. Nee, wat interessant is, is als Chris met Wendy van Dijk wordt gespot in een restaurant. En helemaal als Chris dan het peuterzoontje van Wendy op schoot heeft. Ach gut, wat schattig, Chris inde vaderrol. Wèg, stoer imago… Deze week staat het 'geheime' stelletje samen op de cover van Privé. 'Exclusief: Wendy en Chris gaan samenwonen' kopt het blad. Het glamourstel zou een makelaar opdracht hebben gegeven om een fijn huis in Amsterdam Zuid te zoeken. Wendy zal dan haar geboorteplaats Weesp verlaten en naar de hoofdstad verhuizen. Ruim een jaar na het begin van hun relatie neemt het stel nu deze serieuze stap. En dat terwijl ze officieel als stelletje nog steeds niet 'uit de kast' zijn gekomen.

Must have Boek

Als BN'ner is een plaat opnemen of een tv programma presenteren tegenwoordig niet meer voldoende. Er moet ook een boek van je verschijnen. Patty Brard kwam met haar memoires, recentelijk kwam Catherine Keyl met een boek over bijzondere 'gekleurde' Nederlanders. En deze week lezen we over Jaap Jongbloed, ooit de presentator van Crime Time. In navolging van dat programma komt de presentator met een boek over misdaad, vol verhalen van advocaten over spectaculaire rechtszaken. Weliswaar in eigen beheer uitgegeven, maar vorig jaar verscheen ook al een dergelijk boek, dat het volgens Jongbloed in de winkels goed heeft gedaan.

Dat is nog maar de vraag met het boek van Ariane Spier in Party. Wie zegt u? Ariane Spier, eveneens presentatrice. Wat het mens doet is ons een raadsel, maar vorig jaar haalde ze ineens de bladen door haar scheiding. Dat verdriet schijnt ze van zich af geschreven te hebben met een boek over mannen dat 'Schatje, ik ben te leuk en te sjiek voor je' heet. Ze somt het alfabet op en bij elke letter heeft ze een type man bedacht. Zelf kiest ze voor type K, van haar zelfbedachte 'Kees de Klereleijer'. Een man die boeren en scheten laat, maar wel een schatje is. Ja, ja, een lekker ding, lijkt ons. Wie is geïnteresseerd is in het mannenboek van deze Ariane: ze heet sinds haar scheiding Meijer, dus dan kan de boekhandel je vast wel verder helpen. Wellicht een handig Sinterklaastipje voor iemand die ècht alles al heeft?