Roddeloverzicht: Mark is op Marieke en Patricia komt terug

Mark Rutte kan het wel heel goed vinden met Marieke Elsinga, Peter Jan Rens krijgt weer een kind, boerin Bertie is alweer verliefd en Patricia Paay komt keihard terug. Een overzicht van de entertainmentwereld van de afgelopen week.

Als premier heb je het razend druk. Van debat naar debat, je wordt geacht zo af en toe bij een opening van het een of het ander te zijn in een vreemd land en van ieder politiek nieuwtje moet je wel íets afweten. Niet zo gek dat er weinig tijd overblijft voor een persoonlijk leven.

Mark Rutte pakt dat goed aan; met vrienden pakt hij aan het begin van het jaar de agenda waardoor hij zijn vriendschappen beter weet te onderhouden dan heel veel minder drukke mensen dat kunnen. Alleen de liefde, die blijft een beetje achter. Deze week vierde de minister-president zijn vijftigste verjaardag en dus komt daar weer de vaak gestelde vraag: waar blijft een geliefde voor Mark?

LINDA wist daar wel een antwoord op: zij koppelden de politicus aan RTL Late Night-sidekick Marieke Elsinga. En wat bleek: Marieke heeft altijd gedroomd van een relatie met een Mark. "Bij Late Night heb ik weleens gezegd dat ik het fantastisch zou vinden om met een Mark te trouwen. 'Mark en Marieke', dat klinkt ontzettend goed."

Tijdens de fotoshoot klikte het en op de foto's is te zien dat de twee best een band hebben ontwikkeld. Marieke die Marks stropdas goed doet, Marieke die 'de vrouw achter' Mark is en Marieke en Mark die erg met elkaar moeten lachen.

Hoewel het tijdens het interview er niet al te dik bovenop ligt, is het overduidelijk dat de vlam he-le-maal is overgeslagen. Marieke wil dan ook wel weten hoe Mark van plan is het te doen als ze samen een kind hebben. "Dat is een kwestie van goede planning. Ik zie bij vrienden dat het spitsuur is. Dus het wordt wel aanpoten, met die kleine Mark van ons en die drukke banen, maar: dat regelen we", aldus Mark.

Mark zag mini-Mark over negen maanden al rondlopen, maar Marieke wil de premier eerst nog wat beter leren kennen. "Zullen we elkaar eerst even wat beter leren kennen? (..) Laten we ons op het voorjaar van 2018 richten." Wij kijken ernaar uit.

Babynieuws

Er zijn weinig bekende Nederlanders bij wie zo getwijfeld wordt aan nieuws als bij Peter Jan Rens. De presentator plaatst zoveel tegenstrijdige berichten op sociale media dat het vaak lastig te bepalen is hoe het nu echt zit. Zijn hij en Virginia nu alweer voor altijd uit elkaar? Gaan ze alweer trouwen? Gaan ze weer uit elkaar?

Toen Peter Jan deze week op Facebook een foto deelde van een positieve zwangerschapstest duurde het daarom een stuk langer dan bij de meeste BN'ers voordat het ook door de media werd gemeld. Iedereen wilde het eerst even controleren bij zijn woordvoerder.

Wat bleek: het is echt waar. Peter Jan en Virginia verwachten een tweede kindje. Dingetje wel: Peter Jan is in al zijn enthousiasme veel te snel geweest met het melden van het nieuws. Eigenlijk had hij nog zes weken moeten wachten voor hij het met de wereld deelde. Maar ja: Peter Jan wordt vader en iedereen moet het weten.

Virginia had liever even gewacht het nieuws te delen en geef haar eens ongelijk. In 2015 kreeg de inmiddels echtgenote van Peter Jan een miskraam en dat maakt dat de meeste mensen nog iets voorzichtiger worden met het melden van een nieuwe zwangerschap dan bij de eerste keer.

Er was woensdag geen houden meer aan: Peter Jan wilde het nieuws delen en dus was Virginia er niet eens bij toen heel Nederland mee mocht genieten. Later bevestigde ook zij het nieuws en wisten we het zeker. Dochter Djelisa krijgt een zusje of broertje erbij.

Het is te hopen voor Virginia (23) en Peter Jan (66) dat de zwangerschap dit keer zonder problemen verloopt en ze over iets minder dan acht maanden een nieuw kindje in de armen mogen sluiten.

Boerenliefde

Schreven we enkele weken geleden nog dat Bertie opnieuw opzoek moest naar de liefde, blijkt nu dat ze die al lang weer gevonden heeft! Heel lang heeft de boerin er niet over gedaan, want haar nieuwe liefde kende ze blijkbaar al maanden.

Sinds een tijdje is Bertie gelukkig met Rosita. Ja inderdaad: de deelneemster aan Boer Zoekt Vrouw die tijdens de uitzending nog af zag van een relatie met Bertie omdat ze verliefd was geworden op een ander. Ruim twee jaar later strandde die relatie en dus was daar weer ruimte voor Bertie.

De vlam sloeg blijkbaar weer over toen Bertie haar relatie met Esther had verbroken en Rosita haar eigen relatie. "We denken over veel hetzelfde en vullen elkaar aan. Ik stond er eigenlijk helemaal niet voor open, maar je houdt het niet tegen: het is zo snel gegaan."

Een ding was heel belangrijk: Esther moest van Bertie horen dat er een nieuwe liefde in het spel was. "Ik vond dat Esther het van mij moest horen, niet uit de media. We zijn wel uit elkaar, dat betekent niet dat ik niets om haar geef. Ze vond het moeilijk, maar gunt ons alle geluk. Ik haar ook natuurlijk."

Bertie is nu zo verliefd dat ze het het liefst van de daken wil schreeuwen. Rosita voelt dat net zo. "Het klopt gewoon. We zitten op een roze wolk en ik heb niet het idee dat die ooit weggaat."

Is ze weer

Patricia Paay is sinds het lekken van haar seksvideo's niet uit het nieuws weg te denken. Iedere BN'er vindt er wat van, iedereen heeft de video's gezien en iedereen wil weten: hoe voelt Patricia zich nu?

De diva hield zich lange tijd stil en liet alle woordvoering door haar advocaat doen, waardoor we enkel konden raden naar wat Patricia er van vond dat heel Nederland haar capriolen in de slaap- en badkamer kon zien. Deze week kwam daar toch het moment: Patricia verscheen, met kleren aan, voor de camera bij Jinek om te reageren op de schending van haar privacy.

Heel eerlijk was Patricia. De laatste week was een hel voor haar. En ja, ze wist dat de video's gemaakt werden. "Op dat moment vond ik dat goed. Je verwacht alleen niet dat zoiets gedeeld wordt."

Want alle (soms echt hele leuke) grappen terzijde: voor Patricia is dit natuurlijk de hel. Intieme beelden als deze die ineens door iedereen gezien worden, dat wil niemand meemaken. De vraag die Eva Jinek stelde of het verstandig was om de beelden te maken is niet nodig: Patricia moet lekker doen waar ze zin in heeft, niemand heeft die beelden te delen.

Patricia voelde zich door de politie niet erg serieus genomen, een kwalijke zaak, zo zei de politie later zelf ook. "Wij betreuren het gevoel dat bij mevrouw Paay is ontstaan, zeker gezien de ernst van de situatie waarmee zij geconfronteerd is. De politie en OM NH nemen de zaak serieus."

Patricia verdenkt haar buurman er van de beelden gedeeld te hebben, als we haar ex mogen geloven. Hij deelde van de week een foto van de man in kwestie via sociale media die heel snel weer verwijderd werd. De advocaat van Patricia was op z'n zachtst gezegd not amused, maar blij om te horen dat de foto niet al te lang online had gestaan.

Het is te hopen voor Patricia dat, wie de deler ook is, diegene hierna stopt. Nog meer video's zullen Patricia's leven immers niet makkelijker maken.

Lees meer over:
Tip de redactie