Susan Sarandon staat open voor relatie met vrouw

Susan Sarandon stelt niet alleen op mannen te vallen. De 70-jarige actrice zegt dat haar seksuele voorkeur "voor het grijpen" ligt.

In een interview met de Amerikaanse website PrideSource zegt dat actrice dat ze openstaat op het gebied van haar seksuele oriëntatie. Toch spreekt Sarandon zich niet uitgesproken uit als lesbienne of biseksueel.

"Ik geloof in monogamie, ik heb in mijn leven niet veel gedatet. Ik trouwde met Chris Sarandon toen ik 20 jaar was, en dat duurde een aardig lange tijd - zoals bij al mijn relaties", aldus Sarandon.

Ze zegt dat ze weinig "aanbiedingen" krijgt op het gebied van de liefde, zowel van mannen als van vrouwen.

Ruimdenkend

De actrice is van mening dat in de jaren 60 de samenleving meer ruimdenkend was dan tegenwoordig. "Ik denk dat je destijds niet zo nodig een label op jezelf hoefde plakken zoals dat nu wel moet."

Sarandon zegt dat ze in haar jongere jaren een relatie had met een homoseksuele acteur, Philip Sayer. Ze waren samen te zien in de film The Hunger uit 1983.

"Ja, ik had op een gegeven moment een zeer succesvolle en liefdevolle relatie met een man die na mij niet met een andere vrouw samen was. Dat werkte prima", aldus de actrice over de acteur die inmiddels overleden is. "Hij was homoseksueel en we hadden een geweldige relatie op ieder gebied."

Lees meer over:
Tip de redactie