Patricia Paay was ervan op de hoogte dat er seksvideo's van haar werden gemaakt. "Ja, ik wist dat dat opgenomen was. Op dat moment vond ik dat goed."

"Je verwacht alleen niet dat zoiets gedeeld wordt", vertelde Paay dinsdagavond in Jinek over het uitlekken van twee video's. Eerder zei haar advocaat, Johan Langelaar, nog dat Paay niet wist dat ze gefilmd werd.  

Paay deed vorige week aangifte tegen een persoon vanwege de verspreiding van de video's en stapte dinsdag naar de politie voor claims tegen GeenStijl en Dumpert. De video's waren daarop te zien.

Paay vertelde dat ze al langere tijd het idee heeft dat er aan media berichten verstuurd worden over haar leven. De berichten hadden volgens haar een opruiend karakter en bevatten informatie die niet voor iedereen toegankelijk was.

Vermoeden

Paay heeft wel een vermoeden wie de seksvideo's verspreid heeft en heeft dat ook aan de politie verteld. Zolang nog niet duidelijk is wie erachter zit, wordt daar niet over gesproken. De politie moet nu uitzoeken hoe de betrokken partijen eraan zijn gekomen.

Eva Jinek zei tijdens de uitzending dat er een civiele zaak loopt tegen een handelspartner van Paay en vroeg zich af of die zaak mogelijk te maken heeft met het lekken van de video. "Ik denk het wel", antwoordde Paay.

Paay noemde de verspreiding van de video's het ergste dat ze ooit heeft meegemaakt. "Ik ben kapot, het is een nachtmerrie. Je gaat ermee naar bed en je staat ermee op, het is verschrikkelijk."

Ze kon in eerste instantie niet geloven dat er iemand was die de intieme beelden opzettelijk verspreidde. "Je denkt: ik wil dood, kan ik ergens in een put zakken? Dit is zo erg."

Ook zegt Paay bijna niet meer de deur uit te durven. "Je durft niet alleen, durft mensen niet aan te kijken. Je leven staat totaal op z'n kop. Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen niet kunnen bedenken wat voor gevolgen dit heeft."

De 67-jarige presentatrice denkt verder dat de zaak grote invloed zal hebben op haar carrière. "Ik had twee aanbiedingen, die zijn nu teruggetrokken."

Schadevergoeding

Eerder zei advocaat Langelaar dat Paay een bedrag met "minstens vijf en misschien zelfs zes nullen" aan smartengeld gaat eisen van de verantwoordelijken die de video's verspreidden. 

"De absolute grens voor dit soort zaken is bereikt", aldus de raadsman. "Ik wil ze allemaal veroordeeld hebben voor het schadebedrag. En hoe ze het daarna onderling verdelen, zoeken ze maar uit. Ik pak het geld van degene die het meest heeft, het grootste bedrijf, en hoe die dat dan weer verhaalt op een van de anderen, is zijn probleem."