HILVERSUM - Dj Wim Rigter is dinsdag op 37-jarige leeftijd overleden. Hij leed al geruime tijd aan slokdarmkanker. Op verzoek van de familie wordt er woensdag pas een persverklaring naar buiten gebracht.

Woordvoerder Hans Scholten van de Avro, waar Rigter een groot deel van zijn loopbaan werkzaam was, kon alleen zeggen dat Rigter dinsdagmiddag rond vijf uur is overleden.

Rigter was voornamelijk bekend als presentator van het populaire radioprogramma 'Arbeidsvitaminen'. Zijn werkzaamheden bij 'Avro Nachtdienst' moest Rigter in februari vanwege zijn ziekte stopzetten.

Afscheidsfeest

Op zondag 14 november jongstleden werd door de vrienden van Rigter nog een groot afscheidsfeest gegeven. Op het 'feest' waren toen Wims vrienden, onder wie Thomas Acda, Paul de Munnik en De Poema's aanwezig. Popstars-jurylid Daan van Rijsbergen was een van de organisatoren. "Alles was zo emotioneel en zo intens. Maar we hebben natuurlijk ook ontzettend met elkaar gelachen. Wim heeft echt intens genoten." Eerder had Rigter een hersentumor weten te overwinnen.

Wanneer de uitvaart van Wim Rigter plaatsvindt wordt woensdag bekendgemaakt.

/LINK
In Memoriam website Avro