NEW YORK - De twee Nederlandse kanshebbers op een International Emmy Award zijn maandagavond bij de uitreiking in New York met lege handen gebleven. De NPS-serie Dunya en Desie en de KRO-documentaire Colombia, die beiden uitkwamen in de categorie beste jeugdprogramma, zagen de felbegeerde televisieprijs naar het Britse programma The Illustrated Mum gaan.

In zes van de zeven categorieën ging maandag een prijs naar een Britse productie. De Emmy is de hoogste Amerikaanse onderscheiding die een televisieprogramma kan winnen.

Van de serie Dunya en Desie van regisseuse Dana Nechushtan was de aflevering Blinde liefde genomineerd, waarin de twee meisjes uit de titel naar hun overbuurman gluren. Wanneer hij echter blind blijkt te zijn, schrijven ze een mooi gedicht voor hem.

De documentaire Colombia van regisseur Peter Tetteroo volgt Juan Elias Ulribe, een jongen die op 16-jarige leeftijd werd genomineerd voor een jongerennobelprijs voor de vrede. Vijf jaar later woont hij ontheemd in een sloppenwijk in Los Angeles.

Voor de internationale Emmy-uitreiking waren zeshonderd programma's ingestuurd uit dertig landen. De prijzen werden uitgereikt in zes categorieën.