AMSTERDAM - Het gemoed van Georgina Verbaan houdt de gemoederen in Nederland flink bezig. De tv-ster wil drie bedrijven aanklagen omdat die op een oneigenlijke manier misbruik hebben gemaakt van de populariteit van de filmster en haar borsten in het bijzonder. Dit maakt Verbaans-woordvoerder M. Dobbinga maandag bekend.

"Wij huldigen het principe dat we naar ieder bedrijf een procedure opstarten als dat zonder toestemming gebruik maakt van de populariteit van een artiest", aldus Dobbinga. Nu het sterretje volop in het nieuws is vanwege een fotoreportage in Playboy en haar borsten die zo sterk in volume zijn toegenomen, is in de media verschillende keren gesuggereerd dat ze zijn gevuld met siliconen.

Schadevergoeding

Verbaan pikt het niet langer en wil niet dat ze als leugenaar wordt weggezet. In de Telegraaf suggereerde een onderneming dat Georgina een crème van dit bedrijf gebruikte waarmee je borsten meer volume krijgt. Van dat bedrijf wordt nu een schadevergoeding geëist. Om hoeveel geld het gaat wil de woordvoerder van Verbaan niet vertellen. En dan zijn er nog twee ondernemingen die hebben meegelift op de populariteit van Verbaan. Een toelichting wil de zegsman verder niet geven.

Tijdens de presentatie van Playboy vertelde Georgina dat haar borsten groter zijn geworden omdat ze de pil is gaan slikken en gewoon wat kilootjes is aangekomen. "Toevallig is het allemaal daar gaan zitten", benadrukte het model. Haar vriend Jort Kelder speelde al met het idee röntgenfoto's bij de reportage af te drukken om zo te bewijzen dat ze echt zijn.

Dat gaat nu deze week gebeuren op de site van georginaverbaan.nl. Wanneer dat gebeurt, kan Dobbinga nog niet zeggen: "We spelen nog met wat data, maar zullen daar te zijner tijd wel wat ruchtbaarheid aan geven." Kelder verklaarde bij de presentatie al dat het de omgekeerde wereld aan het worden is. "Iedereen gaat ervan uit dat ze nep is en dan moet je gaan bewijzen dat dat niet zo is."

Hits

Ondertussen levert het Georgina een hoop hits op internet op en veel publiciteit. Haar naam is inmiddels zo populair dat bij het googelen 136.000 hits verschijnen met haar naam er in.