Ellemieke Vermolen en haar man chef-kok Sergio Herman verwachten in maart hun derde kindje, maar deze zwangerschap was geen vanzelfsprekendheid. "We zijn denk ik wel twee jaar bezig geweest in de medische molen."

"We hebben ivf geprobeerd, maar dat sloeg bij mij niet aan. Daarna volgden we onder begeleiding de natuurlijke cyclus. Dit was absoluut niet leuk, maar ik heb een hele geduldigde, rustige man die me enorm steunde", vertelt de ex-presentatrice in de Flair. Uiteindelijk besloot het stel om nog een maand lang te proberen een derde kindje te krijgen. "In die maand bleek ik zwanger te zijn. Het is alsof het zo moest zijn."

Volgens Vermolen was haar man, met wie ze kinderen Noah (7) en Zenna (5) heeft, niet meteen enthousiast over een derde kind. "Hij was niet meteen van 'o jippie, een derde, we gaan ervoor'. Hij vond twee kinderen wel goed, omdat hij er al twee heeft uit een eerdere relatie. Vijf kinderen vond hij een hele verantwoordelijkheid. Maar ik heb altijd gezegd: Ik wil het tot mijn veertigste wel, maar daarna niet meer. Ik had dus wel een tijdslot."

Vermolen, die inmiddels veertig jaar oud is, ziet haar leeftijd niet als een probleem. "Ik ben heel blij dat ik nu nog mijn derde kindje kan krijgen. Liever had ik het eerder gehad, maar de omstandigheden lieten het niet toe."

In vergelijking met haar vorige zwangerschappen merkt ze dat ze er meer ontspannen in staat. "Bij de eerste en tweede was ik heel zorgelijk: leeft het kindje nog wel, voel ik het bewegen, zit alles er wel op of aan? Dat heb ik bij deze zwangerschap veel meer losgelaten. Misschien komt dit ook doordat dit de allerlaatste keer is dat ik zwanger ben. Ik ben me er daardoor van bewust dat ik er enorm van moet genieten."

België

Vermolen werd bekend als presentatrice van programma’s als Shownieuws, Klussen en Wonen, Puzzeltijd, maar blogt inmiddels over voeding. Ze woont alweer tien jaar in Belgische Knokke, waar ze zich in het begin vaak eenzaam voelde. "Ik kwam vanuit bruisend Amsterdam en belandde in een dorp waar alles om zes uur ’s avonds sluit."

"Er zijn genoeg momenten geweest dat ik dacht: wat doe ik hier. Dat is een van de redenen geweest dat ik heel snel daarna zwanger ben geworden", vertelt ze. "Als je zwanger bent, ontmoet je veel mensen en zeker sinds de kindjes naar school toegaan, heb ik een heel grote sociale kring opgebouwd."

Het duurde een tijdje voordat Herman zich realiseerde dat Vermolen alles had opgegeven om bij haar man in België te zijn. "Op een gegeven moment realiseerde hij zich wel dat hij het anders moest gaan doen, omdat hij zijn twee kinderen Boy en Moon uit zijn vorige relatie helemaal niet heeft zien opgroeien door zijn werk."