AMSTERDAM - Actrice Georgina Verbaan kan een bedrag van enkele tonnen overhouden aan haar naaktreportage die in het decembernummer van blootblad Playboy staat. Dat blijkt uit een uitgelekt contract tussen Verbaan en het tijdschrift dat zondag op de internetsite van De Telegraaf werd gepubliceerd.

"Verbaan zal haar medewerking verlenen aan het maken van erotisch getinte, vrijmoedige naaktportretten waarbij ook schaamhaar te zien zal zijn en een interview ten behoeve van de reportage in Playboy." Zo luidt de omschrijving van de overeenkomst die het blad met de actrice aanging.

Bedrag

Verbaan krijgt een vast bedrag van 65.000 euro voor de foto's. Daarnaast is een aantal bepalingen opgenomen in het contract waardoor dit bedrag nog veel hoger kan uitvallen.

Zo krijgt zij, als er meer dan 60.000 exemplaren van het tijdschrift in de losse verkoop over de toonbank gaan, een bepaald bedrag per verkocht nummer. Als er 140.000 bladen worden verkocht, kan dit oplopen tot 77.000 euro.

Internet

Ook voor elke keer dat haar foto's op de internetsite van het blad worden bekeken, krijgt Verbaan minstens 25 eurocent. Bij meer dan 60.000 pageviews krijgt zij 55 eurocent per keer. Daarnaast krijgt de actrice nog een variabel honorarium afhankelijk van het aantal keer dat haar portret als wallpaper voor mobiele telefoons wordt gedownload.