Freek Vonk heeft na zijn afgelopen donderdag opgelopen haaienbeet, geen gevoel meer in de huid van zijn onderarm. Volgens de bioloog zijn de zenuwen in dat gebied zwaar beschadigd.

"Maar zenuwen kunnen regenereren, dus dit gevoel zou terug kunnen komen in een paar weken of maanden. Garanties zijn er echter niet", laat Vonk op Facebook weten.

Wel zegt hij zeer tevreden te zijn met het herstel van de vele hechtingen die hij heeft gekregen en kan hij zijn arm gewoon bewegen.

"De grote open wond op mijn bovenarm was te heftig om te laten zien op social media, maar de hechtingen daarentegen zien er wél schitterend uit! Onvoorstelbaar hoe mooi dit gelukt is, zeker gezien het feit dat mijn bovenarm aan stukken lag en ik zelfs mijn spieren zag zitten."

Biceps

In Vonks biceps zitten enkele scheuren, maar die zouden volgens de presentator de komende tijd kunnen helen.

Over het algemeen is hij positief over zijn herstel in een ziekenhuis in het Amerikaanse Miami: "Er is nog wel steeds een behoorlijke kans op een infectie, daarom blijf ik voorlopig nog onder toezicht (...). Ik hoop jullie echter allemaal binnenkort weer met mijn rechterarm een grote 'haai five' te kunnen geven", grapt Vonk.

Freek Vonk werd afgelopen week op de Bahama's tijdens opnames voor een nieuw programma gebeten door een rifhaai. Volgens de bioloog zou de vis zich hebben vergist.