ROME - 'Hey Ya!' van de groep Outkast is door het MTV-publiek gekozen tot beste nummer. Met deze prijs is Outkast de grote winnaar geworden van de 11e MTV Europe Music Awards. Het jaarlijkse evenement werd donderdagavond gehouden in Rome.

Outkast won drie prijzen, voor beste groep, beste video en beste nummer. Zanger Usher ging naar huis met twee prijzen: beste mannelijke artiest en beste album.

Eminem opende de MTV Awards met een politieke boodschap. In legerkleding en met een tank op het podium sprak zanger Eminem zijn afkeer uit van het politieke beleid van de regering van president Bush. Kleine kinderen in legerkleding en met een geweer op hun schouder figureerden in zijn openingsoptreden van de elfde MTV Europe Music Awards donderdag vanuit Rome. Ook presentator Xzibit liet vervolgens zijn afkeer blijken van Bush.

Alicia Keys

Het grootse muziekevenement had wederom veel grote namen aangetrokken, zoals zangers Kylie Minogue, zangers Alicia Keys en Usher en actrice Sarah Michelle Gellar. De show was dit jaar in de Italiaanse stad Rome. De optredens in het Colosseum van onder meer The Cure en Anastacia zorgen voor een ontmoeting tussen de Romeinse oudheid en een hippe, gelikte show.

De show ging echter niet zonder slag of stoot. Een groot ongeluk zorgde voor een enorme verkeerschaos rondom de stad. De show liep daarom vertraging op.