Presentatrice Brecht van Hulten zou zich omschrijven als "behoorlijk groen." "Ik reis vaak met het openbaar vervoer, draag duurzame kleren en heb zonnepanelen. Maar het kan altijd beter."

Van Hulten is nog wel op zoek naar een elektrische auto, zo vertelt ze in De Telegraaf maandagmorgen.

"Ik gebruik groene energie en thuis hebben we regelmatig kliekjesdag. Ik probeer ook op te letten met alle spullen die ik koop, van een stoel of een tafel tot speelgoed. Je hoeft niet altijd alles nieuw aan te schaffen, tweedehands is er ook veel moois te krijgen."

Wel waakt de presentatrice van Groen Licht ervoor dat ze 'niet doorslaat', bijvoorbeeld wanneer ze bij vrienden aan het eten is. "Ik verwacht niet dat zij voor mij biologische producten kopen en het zou zomaar kunnen gebeuren dat ik een stukje plofkip eet."

Opvoeding

Thuis let ze dus wel goed op hoe groen ze bezig is. "Ik probeer altijd met de seizoenen mee te koken. Wij eten geen aardbeien in de winter en ik merk dat mijn kinderen, tien en dertien jaar oud, dat soms overnemen. Wanneer een vriendje in de winter voorstelt om een aardbeientaart te bakken, zeggen zij niet 'dat mag niet van mama', maar zullen ze wel voorstellen om een andere taart te maken."