De politie doet geen onderzoek meer naar Fadi Fawaz. De partner van George Michael speelt geen rol meer in de dood van de popster, concludeerden rechercheurs na meerdere gesprekken.

''Er is geen sprake van verdachte omstandigheden'', laat een politiewoordvoerder zondag aan Daily Mail weten. Bijna zes weken na zijn dood is het lichaam van Michael nog steeds niet vrijgegeven door de lijkschouwer. Dit riep vragen op over eventuele verdachte omstandigheden.

Volgens de politie is het normaal dat een lichaam langer bij de lijkschouwer blijft als het toxicologische rapport nog niet binnen is. Dit zou elk moment binnen kunnen komen, verzekerde de woordvoerder.

George Michael overleed op Eerste Kerstdag op 53-jarige leeftijd. De geruchten gaan dat de voormalig Wham!-zanger in zijn laatste weken weer zou zijn teruggevallen in een oude drugsverslaving.

Zelfmoord

Fawaz twitterde tien dagen na de dood van George dat hij denkt dat de ster zelfmoord heeft gepleegd. Met die post haalde hij de woede van de familie Michael op zijn hals.